abonneer nu
Actueel

Nieuw Balinge moet zich tevreden stellen met puntendeling

Geplaatst op maandag 16 april 2018 11:22
  • Puntendeling in Nieuw Balinge tegen Veendam. © André Weima

pinterestmail

Nieuw Balinge - De nummer twee op de ranglijst in de vijfde klasse, Nieuw Balinge, slaagde er zaterdag niet in revanche te namen voor de enige nederlaag (3-0) die het deze competitie leed. Tegen Veendam 1894 werd het een 1-1 gelijkspel.

Na een minuut of 25 in de tweede helft kwam Nieuw Balinge op voorsprong door een doelpunt van Roy ten Cate. Lang kon de ploeg daar niet van genieten, want in tegenaanval die erop volgde schoot Armin Sabic de gelijkmaker binnen. Na afloop had iedereen vrede met de uitslag. In de eerste helft waren de gasten de bovenliggende partij, maar na rust zette Nieuw Balinge meer druk, kreeg kansen, maar verzilverde er slechts één.

Zeker in het eerste half uur mocht de thuisclub van geluk spreken dat er geen doelpunt viel. De gasten kregen namelijk een paar prima kansen. Of door geschutter van de voorwaartsen of door uitstekende reacties van doelman Rick Kalsbeek bleef het doel leeg. Nieuw Balinge had het zichtbaar moeilijk met de tactiek van Veendam 1894, want de Veendammers voetbalden fel en gingen voor iedere bal.

Te gehaast en slordig

Nieuw Balinge daarentegen speelde te gehaast en daardoor erg slordig. Het gevolg was dat het voetbal maar matig was. Dat de Groningers kansen kregen was logisch, maar die waren aan Armin Sabic en Kenny Slagter niet besteed. Voor Nieuw Balinge kwam Richard van de Bosse net een voet tekort om harde voorzetten van Tom Wielink en Erwin Smale in het doel te werken. De beste redding van Rick Kalsbeek was na een klein half uur toen Sabic alleen voor de doelman van Nieuw Balinge verscheen, maar deze redde uitstekend. Meer dan de 0-0 bij rust zat er voor de thuisclub beslist niet in.

In de tweede helft werd het een compleet andere wedstrijd. Nu liet de thuisclub veel strijd liet zien. Met veel enthousiasme en veel beter voetbal dan voor rust zette het Veendam vast op eigen helft. Het werd een compleet voetbalgevecht, waarvan het publiek hoorbaar genoot.

Nieuw Balinge creëerde kansen. Eerst kreeg Richard van de Bosse een uitstekende kopkans, vervolgens schoot Erwin Smale een vrije trap ongelooflijk hard in, maar doelman Rob Olijve stond op de goede plaats. Ook hierna kregen opnieuw Van de Bosse en Richard Kats goede mogelijkheden. Het wachten was op een treffer en die kwam er ook.

Uit een corner van Erwin Smale kopte Roy ten Cate fraai zijn ploeg op voorsprong. Met het hoofd nog in de wolken ging Nieuw Balinge direct hierna verdedigend volop in de fout, waardoor Armin Sabic de 1-1 scoorde. Nieuw Balinge zette hierna nog wel een keer aan, maar Veendam bleef vrij eenvoudig overeind.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.