abonneer nu
Actueel

De Weide Vrouwen verliezen

Geplaatst op maandag 16 april 2018 17:08
  • © Andre Weima

pinterestmail

Stiens - Zondag stond er een lastige uitwedstrijd op het programma voor De Weide vrouwen 1 die op bezoek gingen bij het Friese Sc Stiens. Sc Stiens heeft een goed seizoen en is nog in de race voor het kampioenschap.

In de eerste minuten is het De Weide die gelijk aanvallend spel inzet waarmee Stiens direct onder druk gezet wordt. Via een aanval van Vicky te Kamp en Michelle Okken eindigt de bal uiteindelijk in de handen van de keepster.

Ondanks dit aanvallende spel is het Sc Stiens dat in de vijfde minuut op voorsprong komt. Dit weerhoudt de Hoogeveense vrouwen niet hun spel te wijzigen en daarmee creëren ze in de negentiende minuut een grote kans. Marije Prins kopt de bal door op Lisa Koster die de bal in een keer uit de lucht neemt en deze gaat rakelings langs de kruising.

Het snelle tempo neemt toch wat af. De Weide zakt wat in en zet daardoor Stiens minder onderdruk. Hierdoor krijgt Sc Stiens meer kansen en zoeken de Friezinnen het doel van De Weide. In de laatste minuut voor rust krijgt De Weide een vrije trap net buiten de zestien Vicky te Kamp staat achter de bal en schiet hem mooi richting het doel maar de keepster van Sc Stiens weet de bal nipt uit het doel te houden.

Na een goede eerste helft van De Weide is het aan deze vrouwen om dit door te zetten naar de tweede helft.

De Weide is gedreven om de 1-1 te maken maar de kansen worden niet benut. Zo is het Sc Stiens die op een 2-0 voorsprong komt. De wedstrijd gaat aardig gelijk op, waarbij beide teams de aanval opzoeken. De Weide krijgt de hele wedstrijd kansen maar deze worden niet benut. Dit doet Sc Stiensdaarentegen wel en komen de Friezinnen met 3-0 voor te staan. Twee minuten voor tijd krijgt De Weide een corner die in tweede instantie bij Marieke de Jonge terecht komt maar deze bal gaat net naast.

Overtreding

Na een overtreding op een speelster van Sc Stiens krijgen de Friezinnen nog een vrije bal op randje zestien. Deze bal wordt zwak genomen en kan door de vrouwen van De Weide goed worden weggewerkt.

Ondanks fanatiek spel verliest De Weide 1 deze uitwedstrijd met 3-0 van Sc Stiens.

Volgende week staat de derby op het programma tegen Hollandscheveld.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.