abonneer nu
Actueel

VVAK gaat onderuit tegen Damacota

Geplaatst op zondag 13 mei 2018 16:08
  • © NDC/ Michiel Kolle

pinterestmail

Kerkenveld - VVAK grossierde in het missen van de meest mooie kansen. Damacota daarentegen toonde zich juist zeer effectief in het maken van goals. Na een ruststand van 0-0 zat het venijn duidelijk in de staart.

De gastheren scoorden in de laatste 5 minuten 2 keer en wonnen het matige duel met 2-0.

Beide teams waren door personele problemen niet compleet. Damacota speelde zelfs met 3 B-junioren in de ploeg. Na een afwachtend begin van beide teams waren er diverse aanvallen van VVAK. Achtereenvolgens Dylan Meinen, Gerjan Kamphuis en Erik Sieders hadden het vizier duidelijk niet op scherp staan deze middag en misten een aantal fraaie kansen. Vlak voor rust had VVAK op voorsprong moeten komen. Het was Marco Jan Dekker die zichzelf  keurig vrij speelde maar in plaats van te schieten legde hij de bal af op Gerjan Kamphuis die de niet te missen kans volledig verprutste.

In de 46e minuut was het de hard werkende Gerben Mennink die kort achter elkaar twee keer net over de goal schoot. Enige minuten later was er een afstandsschot van Maro Jan Dekker die via de binnenkant van de paal het veld weer in stuiterde. De inkomende Erik Sieders wist de niet te missen kans toch over de goal te koppen. Zo kabbelde de wedstrijd voort en menige toeschouwer dacht dan ook aan een bloedeloze 0-0. Echter kort voor tijd trad de oude voetvalwet weer in werking, zelf niet scoren dan scoort de tegenstander wel een keer en zo geschiedde. In de slotfase van het duel waren er twee uitvallen van Damacota waaruit spits Martin Pinkster tweemaal keeper Tim Stille kon passeren. Al met al een zeer teleurstellend resultaat voor de mannen van trainer Rudi Woltinge.

Henk Timmerman

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.