abonneer nu
Actueel

HZVV heeft Houdini-act nodig voor rechtstreekse handhaving

Geplaatst op zondag 13 mei 2018 14:04
  • © NDC nieuwsmedia

pinterestmail

Hoogeveen - HZVV is door een 2-0 nederlaag bij AZSV dichterbij de nacompetitie gekomen. De nummer dertien staat vier punten achter op de veilige twaalfde plaats met nog twee wedstrijden te spelen.

HZVV zal de laatste twee duels moeten winnen en dan mag het hopen dat Apeldoorn geen of weinig punten pakt. HZVV mocht geen aanspraak maken op de winst bij AZSV, want de gasten brachten aanvallend te weinig en kregen slechts een kans, terwijl AZSV in de duels wilskrachtiger en fysiek sterker was en de meeste kansen kreeg.

Afstandschoten

De overwinning voor AZSV was verdiend. De thuisploeg kon beter omgaan met de slecht bespeelbare grasmat en gaf HZVV geen centimeter ruimte. AZSV liet veel mensen achter de bal en trok zich snel terug bij balbezit van HZVV. Op deze manier kon HZVV te weinig profijt trekken van de snelheid van Marlon Luchtenberg, die goed aan banden werd gelegd. De aanval van HZVV met spits Jos Fidom, Kelly Joao en Sander Dzemidzic lagen volledig aan de ketting bij de goed spelende verdedigers van AZSV. HZVV miste de geblesseerde Lorenzo Valente, Erwin Breukelman en Nick Neumann en de geschorste Alex Zomer.

In het eerste kwartier zorgden Jos Fidom en Kelly Joao voor enige dreiging met afstandschoten, maar die misten de juiste richting. Na een half uur werd AZSV gevaarlijker en nadat Hidde Streutker eerst een inzet van Joost Rasing gepareerd had, was hij even later een geslagen man. Joost Rasing kreeg op links te veel vrijheid en zijn voorzet tikte Yeftha Nyamsangya bij de eerste paal binnen. Daarna drong HZVV aan en een schot van Reza Hosseini rolde via de rug van Jos Fidom bijna in het doel, maar ging net naast. Vlak voor rust kopte Arjan Akkerman de bal goed voor het doel, waarna Sander Dzemidzic door twee verdedigers in de mangel werd genomen, maar de warrig leidende arbiter Wiersma uit Drachten wuifde de situatie weg.

Vier gele kaarten

Wie had gedacht dat HZVV na rust zou aandringen kwam bedrogen uit, want AZSV was gevaarlijker en kreeg kansen via Joost Rasing en Kars Vierwind, maar Streutker voorkwam erger voor HZVV. Na ruim een uur kwam AZSV op 2-0 via spits Rik van der Eerden, die via de onderkant van de lat doel trof. Daarna begon het tijd rekken door AZSV en pas de laatste tien minuten drong HZVV aan en in die fase kreeg het de enige kans van de rommelige wedstrijd. Na een voorzet van Arjan Akkerman schoot Kelly Joao in, maar de inzet werd door een verdediger van de doellijn getrapt. Het offensief van HZVV leverde niets op en bijna was AZSV zelfs op 3-0 gekomen, maar Jan Hup blokte een inzet van Brian Hogeweide.

HZVV liep tegen vier gele kaarten aan, die vrij zwaar waren. Wiersma was niet altijd even consequent, want Rik van der Eerden kreeg voor een ouderwetse wraakactie op Reza Hosseini, waarbij hij de verdediger met geen bal in de buurt bewust tegen de grasmat werkte, slechts geel, waar rood op zijn plaats was geweest. Dat neemt niet weg dat HZVV tegen een terechte nederlaag aanliep en dat een Houdini-act nodig zal zijn voor rechtstreekse handhaving.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.