abonneer nu
Actueel

Teams Scala winnen tweede prijs op NK

Geplaatst op dinsdag 15 mei 2018 10:27
  • © Demi Tanalepy

pinterestmail

Haarlem / Hoogeveen - Op Moederdag reisden de hiphopdansers van Scala centrum voor de kunsten naar Haarlem om mee te doen aan het Nederlands kampioenschap van Dance Competitions in Haarlem. Zij hadden zich in de voorrondes met uitstekende resultaten weten te plaatsen.

Het dansgezelschap bestond uit het duo Alicia & Anton en Team Double U. Het duo Calvé Boys kon spijtig genoeg door omstandigheden niet meedoen, ondanks dat het geplaatst was.

MEER OVER DIT ONDERWERP

Helaas

‘Naast trainer van Team Double U ben ik een van de dansers van de Calvé Boys. Mijn danspartner Martijn kreeg helaas drie dagen van te voren te horen dat hij vanwege zijn werk niet mee kon doen aan het NK. Erg zuur want we hadden zo hard getraind’, zegt Demi Tanalepy. ‘Martijn danst ook in het team en doordat hij niet mee kon naar Haarlem was de beste oplossing dat ikzelf als trainer mee ging dansen om het gat op te vullen. Dat was spannend, want ik moest alle positieverwisselingen en individuele bewegingen van Martijn in drie dagen leren. Pas op locatie van het NK heb ik voor het eerst kunnen trainen met het team.’

‘Supercool’

Het pakte goed uit. Team Double U wist de tweede prijs in de wacht te slepen in de categorie 18+. Zamé Meijers (15) is het jongste lid van het team. ‘Dit was nog maar mijn tweede wedstrijd en dan dans je meteen het NK. Dat is supercool.’ Anton en Alicia wisten na een fantastisch optreden ook de tweede plek in de wacht te slepen in de categorie duo’s 16+.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.