abonneer nu
Actueel

Atleten HAC’63 pakken titels en verbreken records

Geplaatst op dinsdag 15 mei 2018 20:14
mail

Hoogeveen - Leden van HAC’63 maakten afgelopen weekend optimaal gebruik van het zachte weer van dit weekend hard te lopen. Meerdere langstaande clubrecords werden verbroken en er werden bij de internationaal sterk bezette Riesenbecker Sixdays twee gouden medailles gepakt.

De talenten van de MILA-groep van HAC’63 reisden afgelopen vrijdag af naar de randstad om hun krachten te meten met de landelijke top op de baan van Utrechtse vereniging U-Track. Op de 800 meter liepen Wouter de Roo en Tim van Es erg sterk. Zij eindigden in respectievelijk 2:18 en 2:28. Hiermee zette De Roo een clubrecord neer op die afstand voor de jongens junioren C.

Dit was niet het enige record wat die dag door leden van HAC verbroken werd. Op de 1500 meter veegde Job IJtsma het oude clubrecord van 4:21 van de baan, hij liep met 4:08 maar liefst 13 seconden sneller. Alhoewel ze in verschillende series startten hadden Ephrem Been en Dave Hulzebos toch bijna dezelfde eindtijd. Dit waren 4:22 voor Been en 4:23 voor Hulzebos. Reinier de Boer liep een zeer nette race en kwam na 4:34 over de streep. Kike Velting snelde over de baan en noteerde 5:27 als eindtijd. Haar oudere zus liet zien dat ze in vorm is en brak niet alleen het derde nieuwe clubrecord van de avond; ze verpulverde het. Met 4:38 was ze bijna een volle minuut sneller dan het oude record. Ook voor Britt Roos zat er een verbetering van het clubrecord in het vat. Zij heeft op de 1500 meter als meisje junior C 4.36,32 gelopen ook dat betekend dus dat er een clubrecord gesneuveld is.

In de bossen van Noord Drenthe vond afgelopen zaterdag de Run van Gieten plaats. Na een mooie ronde van 10 kilometer door onder andere Eext en het Zwanemeerbos kwam Jan Fieten in 43:56 over de finish, wat hem een mooie vierde plaats bij de mannen 60+ opleverde op slechts 10 seconden afstand van het podium.

Etappe drie van de Riesenbecker Sixdays, van Tecklenburg naar Mettingen in Duitsland, was een prooi voor Erwin Akkerman en ook Erik Leusink werd eerste in zijn categorie. Bert Karssies, Aard van der Vinne, Albert-Jan de Haan, en Jans Berghuis consolideerden hun plekken in hun categorieën. Voor Frank Evers was het de laatste etappe, hij viel uit vanwege een kuitblessure. De vierde en vijfde etappe vergden de warme omstandigheden en hoogteverschillen veel van de HAC-atleten. Dag zes werd anders dan verwacht. Bij de start begon het te regenen en werd het een stuk frisser, wat voor de lopers prettig was. Erwin Akkerman behaalde elke etappe de eerste plaats en werd overall winnaar. Erik Leusink werd in zijn klasse ook eerste.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.