abonneer nu
Actueel

De Weide neemt afscheid van Henri van der Weide

Geplaatst op donderdag 17 mei 2018 11:54
  • © Frans Njagul

pinterestmail

Hoogeveen - Voetbalvereniging De Weide neemt zaterdag afscheid van doelman Henri van der Weide. De 35-jarige Van der Weide maakte onlangs bekend aan het einde van het seizoen te stoppen na meer dan 250 wedstrijden in de hoofdmacht van De Weide te hebben gespeeld.

Helemaal afscheid nemen doet Van der Weide echter niet, want hij blijft aan de club verbonden. Vanaf volgend seizoen zal hij zitting nemen in de Commissie Voetbal Zaken, dat verantwoordelijk is voor het technische beleid van de senioren.

Keeperstalent viel al snel op

Op 6-jarige leeftijd meldde Rieks van der Weide zoon Henri aan bij de groenwitten. Vervolgens bleek al snel dat Henri meer talent als keeper dan als voetballer te bezitten en dat bleef ook niet onopgemerkt bij de BVO’s. In de B-junioren verkastte hij naar FC Emmen en vervolgens speelde hij ook in de jeugd van PEC Zwolle. In de senioren kwam de doelman uit voor Hoogeveen, Germanicus, De Weide en HZVV om uiteindelijk weer definitief terug te keren op het oude nest in De Weide.

Dit seizoen speelde Van der Weide alle competitiewedstrijden en maakt hij wederom een goed en betrouwbaar seizoen door. Met het elftal wordt een keurige derde plaats gedeeld in de tweede klasse J. In de wedstrijd van zaterdag komt het in vorm verkerende DESZ uit Zwartsluis op bezoek en het belooft daarom een spannende wedstrijd te worden. Na afloop van de wedstrijd zal op een passende manier afscheid genomen worden van de goedlachse doelman. De aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur in plaats van het gebruikelijke tijdstip 15.00 uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.