abonneer nu
Actueel

Sidokwan behaalt tweemaal goud op Dutch Masters

Geplaatst op maandag 28 mei 2018 12:09
  • Een Sidokwanner in actie op de Dutch Masters. © Jolande Maail

pinterestmail

Den Haag - Op het Internationale Dutch Masters taekwondo toernooi in Den Haag hebben de Sidokwanners Inas Bengrad en Brian Prent een eerste prijs behaald in hun klasse.

Inas Bengrad komt uit in de B-categorie meisjes aspiranten, zij is een gedreven taekwondoka die goed inzicht in het sparren heeft. Bengrad weet goed de aanvallen van haar tegenstanders te ontwijken en terug te komen met harde traptechnieken. Zondag was zij daardoor de sterkste in haar klasse.

Agressief in de aanval

Brian vocht in Den Haag zijn laatste juniorenpartij tegen de Engelsman Bodszar. De Engelsman begon agressief in de aanval, waar Prent goed op reageerde met snoeihard trap- en stootwerk op het lichaam. Het tempo van de partij was hoog en dat de Hoogevener in vorm was liet hij duidelijk merken door goede, gevarieerde scores te maken. Zo sloot Brian Prent zijn juniorentijdperk goed af.

Sidokwan had meer spelers op de mat. Zo begon Robin Westerlaar met twee goede overwinningen, maar in de derde partij blesseerde hij zijn voet waardoor de scherpte eraf was. Geen finale, maar wel een verdienstelijke derde prijs voor hem.

Ook Daniëla Oost en de gebroeders Delano en Djayden Zuidema waren zaterdag goed voor brons. Zilver was er voor Lieke Heling, Sharon Scholtens, Maurice Hof, Damian van Duivenbode, Maaike Smit en Kevin Prent.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.