abonneer nu
Actueel

Degradatie dreigt voor vrouwen Hollandscheveld door nederlaag in nacompetitie

Geplaatst op Monday 11 June 2018 18:21
  • VV Hollandscheveld in actie tegen vv De Weide eerder dit seizoen. © Andre Weima

pinterestmail

Hollandscheveld Op een zonovergoten Oosthoek stond de nacompetitiewedstrijd van Hollandscheveld Vrouwen 1 op het programma tegen vv Helpman Vrouwen 1 uit de provincie Groningen.

De gasten hadden in de eerste ronde de vrouwen van d'Olde Veste verslagen en waren vol goede moed naar Hollandscheveld afgereisd. Dat de dames van Hollandscheveld op twee gedachten hinkten was de eerste tien minuten van de wedstrijd duidelijk. De gasten waren de bovenliggende partij en kregen ook enkele prima kansen. De meegereisde supporters hadden er dan ook alle vertrouwen in dat het goed ging komen.

Een niet gehonoreerde treffer van de gasten, de assistent-scheidsrechter liep niet op een lijn, was een waarschuwing voor de ploeg van trainer coach Jaap Snippe. Doordat Helpman veel druk zette op de speelsters van Hollandscheveld kon het team maar moeilijk in het spel komen. De tijd en ruimte kwamen er wel toen de gasten besloten veelvuldig de lange bal te gaan gebruiken van achteruit. Hierdoor kreeg de thuisploeg het heft in handen en moesten de gasten terug. De ene na de andere aanval rolde richting het doel van de gasten en defensief hadden ze hun handen vol. Tot de rust werd er echter niet gescoord en daarmee deed Hollandscheveld zichzelf tekort.

Oppermachtig Helpman

Na de rust was er weer een oppermachtig Helpman te zien en hadden de oranjezwarten het lastig. Een overtreding net buiten het strafschopgebied leverde een vrije bal op voor de gasten. Vanaf ruim twintig meter werd de bal achter Anne Joele Stadman geschoten, 0-1.

Ook verscheidene wisselingen konden het tij niet keren voor Hollandscheveld. Het werd zelfs nog 0-2 voor de gasten door een prima aanval die door hun spits koelbloedig werd afgerond. Het geloof bij de thuisploeg op een goede afloop verdween zichtbaar en het was aan de paal te danken dat de uitslag niet groter uitviel.

Voor Hollandscheveld rest aanstaand weekend de laatste strohalm om het verblijf in de eerste klasse veilig te stellen in een wedstrijd tegen een nog onbekende tegenstander. Duidelijk is wel dat de tegenstander uit Zuid-Holland komt en dat de wedstrijd vermoedelijk ergens in het midden van het land gespeeld zal gaan worden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.