abonneer nu
Actueel

Nederlandse dames winnen ook tweede duel in vol Activum

Geplaatst op woensdag 8 augustus 2018 23:18
  • Naar de eerste wedstrijd van de dag tussen Italië en Rusland keken vijfhonderd bezoekers. © André Weima

pinterestmail

Hoogeveen - De Nederlandse volleybaldames zorgen in sporthal Het Activum voor veel vermaak. De ploeg van coach Jamie Morrison won woensdagavond ook haar tweede wedstrijd van de Rabobank Super Series.

Nederland versloeg Italië met 3-0 via 25-14, 25-20 en 25-13. De Italiaanse ploeg verscheen niet in haar sterkste opstelling, maar ook Nederland wisselde veel en speelde een sterke wedstrijd en kwam eigenlijk geen moment in de problemen. De Nederlandse vrouwen gaan na twee speelronden aan kop met de maximale score voor Italië, Rusland en Turkije.

De Hoogeveense sporthal was zo goed als uitverkocht en de toeschouwers vermaakten zich uitstekend door het sterk spelende gastland. Nederland serveerde erg goed en daar kende Italië veel moeite mee. Italië speelde met zes andere speelsters dan dinsdagavond toen Rusland met 3-1 verslagen werd. Dat neemt niet weg dat Nederland tevreden kan zijn met de geleverde prestatie. In de eerste wedstrijd van de avond leek Turkije van bondscoach Giovanni Guidetti op een simpele 3-0 zege af te stevenen. Via 25-20 en 25-22 kwam de ploeg met 2-0 voor, maar daarna knokte Rusland zich goed terug en won de wedstrijd alsnog met 2-3 via 15-25, 24-26 en 14-16.

Donderdag wordt om 16.30 uur de wedstrijd Italië-Turkije gespeeld en om 19.00 uur speelt Nederland haar laatste poulewedstrijd tegen Rusland. Na de poulefase worden in het weekend in Eindhoven de kruisfinales gespeeld. De poulewinnaar speelt dan tegen de nummer vier en de nummer twee treft de nummer drie. De winnaars spelen de finale.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.