abonneer nu
Actueel

Suthwalda Open 2018 verloopt warm en succesvol

Geplaatst op vrijdag 10 augustus 2018 08:26
  • Veerle Tibben in actie. © TC Suthwalda

  • De prijswinnaars. © TC Suthwalda

pinterestmail

Zuidwolde - Begin augustus werd een succesvolle toernooiweek gehouden op het tennispark van TC Suthwalda. Met bijna 300 spelers was er ook dit jaar sprake van een vol programma.

Tennissen is een genoegen, maar in deze warme week ook zwaar. Met een goede ondersteuning van vele vrijwilligers verliep het toernooi echter vlekkeloos. Als gebruikelijk werd er veel gedaan om het de spelers en bezoekers afkomstig van vele tennisverenigingen uit een ruime regio naar de zin te maken. Maaltijden konden worden genuttigd en op het gezellige en volle terras werden hapjes uitgeserveerd. Woensdagavond werd een vrolijke Amsterdamse avond gehouden. Gedurende acht zonnige dagen met tennis spelen, tennis kijken en en napraten werden de finales gespeeld op zondag 5 augustus. Na 347 wedstrijden in de diverse categorieën hieronder enkele winnaars.

Mooie strijd

Suthwalda-trainer Corné Folders werd met Jordy Grit kampioen in de sterkste herendubbel (HD3) en in de herenenkel (HE3) werd Corné verliezend finalist in een driesetter tegen de winnaar Ids Hannema.

De DE3 was een mooie strijd tussen jonge talentvolle meiden: Sarah van Emst bleek daarin te sterk voor Veerle Tibben. In de gemengd dubbel (GD4) won Gabriela Betzema samen met Nathan Strijkert van het tenniskoppel Mark Boon en Veerle Tibben.

In de open HD5 wonnen John Rijstenberg en Patrick Dekker. Jan Hoorn en Erik Speek deden dat in de HD6. Marjan de Groot-Loovers won de DE6 en de DD6 werd gewonnen door Michelle Dragt en Noëlle Middelveld.

Roos Kuipers won de DE7 en met vader Auke de GD6. Teun Ubels en Jurjen de Vries waren de sterkste dubbel in HD7.

Bij de senioren (35+) won Janita Dragt samen met Moniek Strockmeijer de DD6. HD6-35+ kampioen werden Jacob Alkema en Jan Hoorn. GD6-35+ werd gewonnen door Henri Spijkerman met Marloes Spoelder. Henri ten Brake werd kampioen in de HE6-35+.

In categorie 7 werden Frouwkje Fledderus met Jannie Hoorn kampioen in de DD7-35+. In de HD7-35+ waren dat Marcel Hamberg en Rinco Hoogland. Henk Kikkert werd herenkampioen in de HE7-35+.

Ondanks deelname van veel spelers van andere clubs bleken dus veel Suthwalda-spelers succesvol.

Alle uitslagen en winnaars zijn te vinden op toernooi.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.