abonneer nu
Actueel

Oranje dames winnen poulefase Super Series

Geplaatst op vrijdag 10 augustus 2018 07:07
  • De Oranjedames in actie tegen Turkije. © André Weima

pinterestmail

Hoogeveen – De Nederlandse volleybalvrouwen zijn tijdens de Super Series als eerste in de poule geëindigd. Donderdag werd moeizaam met 3-2 van het taaie Rusland gewonnen. Nederland werd eerste, gevolgd door Italië, Rusland en hekkensluiter werd Turkije.

Zaterdag speelt Nederland in Eindhoven tegen nummer vier Turkije en nummer twee Italië treft nummer drie Rusland. De winnaars spelen zondag de finale.

Nederland had donderdag de handen vol aan Rusland. Oranje speelde in een sterk gewijzigde opstelling in vergelijking met de vorige twee duels. In de eerste set lukte er weinig bij de ploeg van Jamie Morrison en die ging dan ook kansloos via 16-25 verloren. In de  tweede set hervond Nederland zich en won met 25-22, maar het spel liep niet zo soepel als in de vorige twee duels. In de derde set was het gastland duidelijk de betere ploeg en won ruim met 25-18 en een 3-1 zege lonkte. Dat ging echter niet door, want Rusland wisselde vier speelsters en dat leverde resultaat op, want de gasten kwamen op 2-2 via 21-25, waardoor een vijfde set noodzakelijk was.

Feest compleet

In een kolkende sporthal Het Activum met sterk meelevende supporters won Nederland met 15-11 en was het feest na afloop compleet. Er heerste na afllop tevredenheid over het evenement. De organisatie stond als een huis en in drie dagen bezochten zo’n 4800 bezoekers de volleybalwedstrijden en daar waren de NeVoBo, de gemeente Hoogeveen en de speelsters van het Nederlands team tevreden over.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.