abonneer nu
 
...
...
Actueel

Noah Jaspers Faijer vijfde op WK Sambo

Geplaatst op dinsdag 11 september 2018 15:44
  • Noah Jaspers Faijer in actie op het WK Sambo.

mail

Fluitenberg - De 15-jarige Noah Jaspers Faijer uit Fluitenberg heeft onlangs deelgenomen aan het Wereldkampioenschap Sambo in Rusland. Hij is in zijn categorie, tot 72 kilogram, geëindigd op de vijfde plaats. Daarnaast waren de reis en de deelname een avontuur op zich.

‘Rusland zelf vond ik heel mooi, we werden ontvangen in een mooi groot hotel. In dat hotel kregen we een personal assistent’, vertelt Noah. ‘Ik merkte dat de Russen heel erg trots zijn op hun eigen land, dat viel heel erg op als je het met hun over Rusland had.’

Redelijk te spreken

Over het sportieve resultaat, een vijfde plaats, is Noah redelijk te spreken. ‘Ik ging voor de eerste plaats, maar dat was niet heel realistisch, want de Russen en andere buitenlanders vechten op een heel andere manier dan wij in Nederland. En sambo is uiteraard ook een vechtsport die in Rusland is ontstaan.’ Noah verloor na een spannende wedstrijd van een Moldaviër, die uiteindelijk derde werd. Noah maakte twee punten, maar dat bleek niet genoeg.

‘Nu ga ik trainen op mijn zwakke punten, ik wil beter worden en dan hoop ik op een nieuwe kans’, besluit Noah vastberaden.

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...