abonneer nu
Actueel

Thuisnederlaag heren Kwiek

Geplaatst op dinsdag 9 oktober 2018 15:12
  • Het ontbrak bij Kwiek afgelopen zaterdag aan schotkracht. © André Weima

pinterestmail

Hoogeveen - In het seizoen 2015-2016 debuteerden de heren van Kwiek in de hoofdklasse. Afgelopen zaterdag moesten de heren hun eerste thuiswedstrijd spelen in het vierde seizoen in de hoofdklasse. Tegenstander was het eerste team van Duiven.

Met een nieuwe wedstrijdbal begon de wedstrijd veelbelovend. Kwiek nam al snel een voorsprong door doelpunten van Michael Bodegraven en Gert-Jan Schokker. Het leek of de tegenstanders uit Duiven moesten wennen aan Kwiek. Door klungelig handbal en daarmee veel balverlies hadden de Duivenaren het moeilijk om tot scoren te komen. Ook het uitstekende keeperswerk van Ronnie Kroezen kon voorkomen dat de Duiven voorsprong kon nemen.

Kwiek liet Duiven terugkomen

In de laatste tien minuten van de eerste helft kwam Duiven echter zeer sterk terug. Ook door slordig verdedigend werk en het missen van opgelegde kansen door de Kwiekers konden de Duivenaren de tweede helft beginnen met een kleine voorsprong van 11-13.

De tweede helft was een helft met veel gemiste kansen. Beide teams waren goed tegen elkaar opgewassen, maar door het missen van veel kansen, zoals ook in de eerste helft van de wedstrijd. Ook werden er veel persoonlijke fouten gemaakt, waardoor veel onnodig balverlies werd geleden. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd zijn er zes vrije doelkansen gemist door de Kwiekers. Doelpunten die hard nodig waren om de wedstrijd te kunnen winnen. Met nog een rode kaart voor Gert-Jan Schokker was de deceptie compleet.

Doelpunten werden vooral gemaakt vanaf de cirkel en break-outs. Schotkracht vanuit de opbouw is er helaas niet bij de Kwiekers. Eén van de belangrijkste pijlers van het handbalspel.

De eindstand was 22-28, met als grootste uitblinker de speler met rug nummer twee van Duiven, die maar liefst acht keer kon scoren. Topscoorders bij Kwiek waren Bas Krom met vijf en Jack Pruim met zes doelpunten.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.