abonneer nu
Evenementen

The Passion ook in Zuidwolde

Geplaatst op maandag 12 februari 2018 09:44
  • Nederlands Hervormde Kerk aan de Hoofdstraat in Zuidwolde © Anne Kuipers

pinterestmail

Zuidwolde - Zaterdagavond 24 maart vindt in de Hervormde Kerk in Zuidwolde The Passion plaats.

Deze interkerkelijke muzikale voorstelling, vertolkt door een grote groep Zuidwoldigers, brengt het paasverhaal aan de hand van bekende liederen en een Bijbelse vertelling. De voorstelling begint om 19.00 uur en is gratis te bezoeken. Aan de voorstelling doen 45 spelers en muzikanten mee, voornamelijk Zuidwoldigers.

Vanaf eind vorig jaar repeteren de muzikanten onder leiding van dirigent Harold Kooij en organist Geert Meijer om de Nederlandstalige liederen met eigen muzikale begeleiding te gaan vertolken. Daarnaast oefenen de spelers hun rollen van onder andere Jezus, Maria, Judas, Petrus en de andere discipelen, samen met een centrale verteller en diverse andere figuren die niet alleen een rol in het optreden in de kerk hebben, maar ook vanaf andere locaties te zien en horen zullen zijn.

Initiatiefnemers Susan van Arragon en Geke Lopers zijn laaiend enthousiast en hopen dat de kerk op 24 maart afgeladen vol komt te zitten. ‘Vorig jaar zeiden we tegen elkaar, wat zou het mooi zijn om The Passion in Zuidwolde te houden. Dat wordt nu werkelijkheid.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.