abonneer nu
Evenementen

Westersluis toont bedrijfsfilms

Geplaatst op Thursday 12 April 2018 13:51
  • Film. © Pixabay.com

pinterestmail

Hoogeveen - Buurtvereniging Westersluis vertoont op donderdag 19 april twee films in Het Oor aan de Van Goghlaan. De documentaires gaan over het bedrijf Slump Fictorie en Leerlooierij Bruins Slot. De twee documentaires zijn geëerd met een bronzen plaats op het 54ste NOVA filmfestival op 23 maart 2013 in Oosterwolde

De twee documentaires worden voor het eerst vertoond in Hoogeveen. De eerste documentaire gaat over het leven van Hendrik Fictorie en het bedrijf Slump Fictorie. In 1919 begon Hendrik met zijn constructiewerkplaats in stalen ramen. Zijn schoonzoon Anne Harmen Slump nam het bedrijf na verloop van tijd over. Harmen Anne Slump heeft momenteel de leiding over Slump Fictorie.

De tweede film documentaire gaat over Leerlooierij Albert Bruins Slot, een familiebedrijf opgericht in 1903 aan de Julianastraat. Het bedrijf heeft tot 1999 onder leiding gestaan van de gebroeders Albert en Piet Bruins Slot. Beide documentaires zijn geproduceerd door Jan Pol en Herman van Goor.

MEER OVER DIT ONDERWERP

De filmavond begint op 19 april om 20.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.