abonneer nu
Evenementen

Metalavond met drie bands in Het Podium

Geplaatst op donderdag 17 mei 2018 11:30
  • © Persfoto Distillator

pinterestmail

Hoogeveen - In Het Podium aan de Schutstraat is zaterdag 19 mei een speciale metalavond. De headliner van deze avond is de driekoppige thrashmetalband uit Enschede/Hoogeveen Distillator.

Sinds de release van hun verpletterende debuutalbum Revolutionary Cells in 2015, wordt Distillator beschouwd als een van de belangrijkste nieuwkomers in de Nederlandse metalscene. De band onderscheidt zich door hoge screams, snelle gitaarriffs, energieke live-shows en karakteristieke old-school looks.

Summoning the Malicious

Distillator speelde onder andere op 70'000 Tons of Metal, toerde Europa twee keer met Vektor en Metal Church en ondersteunde Gojira, Anthrax (2x) en Testament. Het tweede concept album van de band introduceert meer diversiteit, melodie en karakter dan zijn voorganger en bevat elementen die verder gaan dan het standaard thrashmetal-genre. Met Summoning the Malicious is Distillator klaar voor de volgende stap. Het veroveren van de wereld.

Space Chaser

Space Chaser is een Thrash Band uit Berlijn, sterk beïnvloed door klassiek Amerikaanse metal in de trant van de oude Exodus, Slayer, Anthrax of Overkill. Met een maniakale frontman, die varieert van high-pitched Dickinson-achtige melodieën tot hyper agressieve sceam zang.

De opener van de avond is Apollo Rising uit Nijmegen. De band is opgericht in 2017 en maakt een mix van hardcore en groovemetal. Een positief woord en een positieve kijk naar de toekomst is de boodschap die de mannen uitdragen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.