abonneer nu
Evenementen

Saxofoondag met Karl Veen bij Scala Hoogeveen

Geplaatst op donderdag 14 juni 2018 14:47
  • Saxofoons. © Pixabay

  • Saxofoons. © Pixabay

pinterestmail

Hoogeveen - Scala Centrum voor de Kunsten houdt zaterdag 16 juni een Saxofoondag bij Scala aan de Markt 5.

Een muzikale dag voor saxofonisten van alle niveaus en alle leeftijden. Om 13.00 uur start de workshop ‘Hoe maak je muziek?’ door saxofonist/arrangeur Karl Veen. Om 19.30 uur is er een presentatie door alle deelnemers, gevolgd door een concert van het 14-koppige Saxofoonorkest onder leiding van Karl Veen.

Karl Veen

Karl Veen is docent, arrangeur, dirigent, restaurateur en promotor van de saxofoon in al zijn verschijningsvormen. Hij publiceerde in 2014 samen met Jaap Kastelein een nieuwe lesmethode voor saxofoon, SeriousSax.

Tijdens de workshop op de Saxofoondag bij Scala behandelt hij een aantal van zijn arrangementen. Er is veel aandacht voor samenspel, speelmanier en ademhaling. Hij wordt terzijde gestaan door saxofoondocent Gerard Gerrits. De bladmuziek voor deze dag ontvangen de deelnemers van tevoren.

Het Saxofoonorkest

Ter afsluiting is er een concert van het unieke Saxofoonorkest waarin alle typen saxofoons vertegenwoordigd zijn. De leden zijn gevorderde leerlingen, aangevuld met professionals en een enkele sax-verslaafde. De bezetting op bestaat uit één sopranino, drie sopraansaxen, drie alt-, drie tenor- en twee baritonsaxen, een bassaxofoon en een Tubax.

Het ensemble speelt repertoire dat varieert van Bach tot Queen, van middeleeuwen tot modern, met werken uit de hele wereld, meestal speciaal voor het ensemble gearrangeerd door Karl Veen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.