abonneer nu
Evenementen

Brouwerij Jonge Beer houdt open huis

Geplaatst op donderdag 9 augustus 2018 16:13
  • Jan en Alie de Vries achter de tap tijdens de opening van brouwerij Jonge Beer. © André Weima

pinterestmail

Hoogeveen - De deuren van Jonge Beer Brouwerij aan de Fabrieksweg 14 gaan zaterdag 11 augustus weer open voor belangstellenden. Tussen 14.00 en 17.00 uur zijn bezoekers er welkom. Er wordt uitleg gegeven over het brouwproces in deze kleinschalige ambachtelijke speciaalbier brouwerij.

De Jonge Beer is een ambachtelijke Craft-bier brouwerij in Hoogeveen, de eerste Hoogeveense brouwerij sinds 1850. Alie en Jan de Vries brouwen, naar eigen receptuur en met de beste grondstoffen, bijzondere kwaliteitsbieren in verschillende soorten.

Een van de laatste bieren die door hen werd ontwikkeld is Drent-hen. Dit werd gebrouwen op verzoek van de Bird Brewery uit Amsterdam . In elke provincie is door Bird gekozen voor een bijzondere smaakmaker, waarbij voor Drenthe direct het oog viel op Jonge Beer Brouwerij, die vorig jaar landelijke aandacht kreeg met het ontwikkelen van een katervrij/arm bier.

‘De Drent-hen is een combi van onze provincie en een kippetje. Het bier zelf is een zomers brown ale geworden; amberkleurig met een verrassend frisse hopsmaak en geurexplosie. ‘Een heerlijk zomerse dorstlesser met slechts 4,8 procent alcohol. De gekozen hopsoorten geven een uniek frisse geur en smaakbeleving aan dit bier, waardoor de zomerse hitte van 2018 heel goed draagbaar wordt’, volgens De Vries.

Andere speciaalbieren van Jonge Beer zijn onder andere Lieveling, HobBlonder, Broen, Eridaan en Wadder.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.