abonneer nu
Film

Filmhuis vertoont Un Beau Soleil

Geplaatst op Sunday 18 February 2018 14:51
  • © Claire Denis

pinterestmail

Hoogeveen - Filmhuis Hoogeveen vertoont dinsdag 20 februari en maandag 3 maart de film Un Beau Soleil Interieur. De film begint om 20.15 uur.

In deze Franse film wordt de vijftiger Isabelle, een gescheiden moeder en kunstenares in Parijs gevolgd. Ze is niet in staat om te beslissen of het zoeken naar die Ene man – de ‘ware’ – een urgentie is of doelloze dwaasheid. Isabelle frequenteert bars, restaurants, galeries en theaters, intussen mijmerend over haar liefdesleven.

Obsessief, cynisch en romantisch tegelijk, gaat ze met verschillende mannen een liaison aan. Een getrouwde bankier, een zelfbewuste acteur, een sensitieve kunstenaar en ook haar ex passeren de revue. Zo hoopt ze de ware liefde tegen te komen. Uiteindelijk belandt ze op de bank van een new-age-therapeut (Depardieu) in de hoop van hem te horen welke keuzes ze moet maken.

Claire Denis en Christine Angot putten uit hun eigen levenservaringen en werden geïnspireerd door Roland Barthes ‘Fragments d’un Discours Amoureux’ (1977).

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.