abonneer nu
Muziek

Het Podium beleeft 'wilde romantiek'

Geplaatst op dinsdag 3 mei 2016 16:03
  • Wild Romance © Wild Romance

pinterestmail

Hoogeveen - De voormalige begeleidingsband van Herman Brood speelt vrijdag 20 mei vanaf 20.00 uur in Het Podium. Dany Lademacher, oud ster-gitarist van de band, toert recentelijk met deze old school rockers door het land.

Wild Romance (ook The Wild Romance/His Wild Romance) is de begeleidingsband van de Nederlandse zanger-pianist Herman Brood en de iconen van de Nederlandse rockmuziek. De band ontstond in november 1976 in Groningen. De naam is ontleend aan de regel 'and I lost my mind in a wild romance', uit een song van de Amerikaanse jazz- en blueszanger Mose Allison. Dany Lademacher, gitarist/vocalist, gaat in 1977 met Herman Brood & His Wild Romance spelen. Dit is het begin van een van de meest succesvolle bands uit de geschiedenis van de rockmuziek. Zij veroveren Nederland, België en Duitsland. Dany schrijft samen met Herman een groot aantal hits, waaronder 'Never be clever' en 'Saterday Night', goed voor een zeventiende plaats in de Amerikaanse top 100. Herman Broods sprong van het Hilton, op 11 juli 2001, luidde een lange stilte in. Naar nu blijkt een stilte voor de storm want onder leiding van Mister Saturday Night himself, Dany Lademacher, komt de Wild Romance op volle kracht terug op het podium.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.