abonneer nu
Muziek

Band The Crooked Brothers speelt in De Amer

Geplaatst op Tuesday 8 November 2016 08:34
  • The Crooked Brothers. © The Crooked Brothers

pinterestmail

Amen - De Canadese band The Crooked Brothers speelt op zondag 20 november in cafe De Amer in Amen.

De band bestaat uit Jesse Matas, Darwin Baker en Matt Foster. Ze schrijven allen de liedjes en dat levert een repertoire op dat wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid. Dat varieert van lome laidback (alt)country tot pittige rootsmuziek, maar ook rock, blues, bluegrass en zelfs funk komen voorbij. Soms is de muziek van The Crooked Brothers breekbaar en verstild, dan weer opzwepend of grommend en gruizig, waarbij de sfeer van Tom Waits wordt opgeroepen. De samenzang is harmonieus en de instrumentale invulling kan subtiel of ‘voluit’ zijn, maar is altijd tot in de puntjes verzorgd.

De site altcountry.nl plaatst het drietal in de eredivisie van de ‘Canadiana’ en geeft hun album 'Thank You I’m Sorry' vier sterren. Dat The Crooked Brothers in eigen land hoog gewaardeerd wordt, blijkt wel uit de nominatie voor een Canadese Folk Music Award.

Het concert begint om 14.00 uur. Reserveren kan via 06-83225680.

 

 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.