abonneer nu
Muziek

Chris Leonard treedt op bij De Lijst

Geplaatst op donderdag 5 juli 2018 13:16
  • Chris Leonard © PR Chris Leonard

pinterestmail

Hoogeveen - Het terras van café De Lijst is zaterdag 7 juli het decor van livemuziek. Deze keer is er zelfs een buitenlandse act bij. Chris Leonard komt uit Ierland de mensen op het terras vermaken en Ruud Fieten uit Meppel verzorgt het voorprogramma.

Ruud Fieten is een 28-jarige songwriter uit Meppel. Gezegend met een warme, intrigerende stem brengt hij zijn eigenzinnige folkliedjes ter gehore. Liedjes die soms klein en tekst georiënteerd zijn, soms luid en energiek, maar altijd rauw en vol betekenis. In 2015 verscheen In Orbit. Deze in eigen beheer uitgebrachte EP kreeg lovende recensies van een aantal alternatieve muziekblogs. Nederland heeft kennis kunnen maken met Ruud Fieten via zijn deelname aan het programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ en voorprogramma’s voor onder andere Tangarine en A Balladeer. In 2016 speelde Fieten op Eurosonic en was hij een van de 25 meest geboekte acts bij de Popronde, waarmee hij in het najaar maar liefst 26 shows speelde in 19 steden.

Chris Leonard

Chris Leonard is een Ierse singer-songwriter. Op zijn 22e is Chris begonnen om zich in de muziekindustrie te vestigen, met onder andere een optreden naast de legendarische band Queen (met Adam Lambert als zanger), maar ook met optredens voor meer dan 15.000 mensen. Als line-up voor een Ierland/UK-tour is Chris vertrouwd geraakt met het geven van een show tijdens zijn optredens. Chris speelt een mix van Iers, country en Indie.

Vorig jaar heeft Chris op een maandagavond de mensen in De Lijst vermaakt met een spontaan akoestisch optreden waar pa Paddy nog bij assisteerde.

De muziek begint tegen 16.00 uur. Er is een springkussen aanwezig voor de kinderen en een eetgelegenheid voor de lekkere trek.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.