abonneer nu
Muziek

Viva la Musica viert de zomer met concert

Geplaatst op zaterdag 7 juli 2018 11:21
  • © Ebel Zandstra

pinterestmail

Zuidwolde - Alle koren van koorschool Viva la Musica zingen zondagmiddag 8 juli in de Ontmoetingskerk in Zuidwolde.

Om de zomer te vieren zingen het opleidingskoor, het kinderkoor en het jeugdkoor van de koorschool liedjes uit verschillende vakantielanden, waarbij het flamboyante karakter overheerst.

Speciale gasten bij dit zomerconcert zijn vier jongemannen, die aantal liederen zingen. De zangers en zangeressen worden begeleid door de gitarist Jan Bartlema, pianist Mannes Hofsink en violisten Hellen Hoorn en Roosmarijn Drenth.

Verschillende talen

De jongste groep laat spelletjes zien met de liedjes die daar bij horen. Voor het eerst zingen deze jonge kinderen ook liedjes uit andere landen, maar ook uit Nederland. De meeste liedjes zijn heel vrolijk, behalve een droevig lied over een ezel met ambities.Het kinderkoor – jongens en meisjes uit groep 6, 7 en 8- zingt Engelse ballades, een meerstemmig Afrikaans lied en het vurige temperament wordt aangesproken in een aantal Spaanse liederen. Ze sluiten af met een Nederlandse kraker.

Het jeugdkoor zingt veel verschillende liederen in het Sanskriet, Japans, Engels, Deens en Fins. Voor een aantal levendige Mexicaanse liederen zoeken de dames samenwerking met de vier jonge zangers, zodat er een gemengd koor ontstaat, wat voor het jonge vrouwenkoor van Viva la Musica een bijzondere ervaring is. In deze liederen spelen ook de violisten en de gitarist mee en gezamenlijk brengen zij het publiek in overzeese sferen.

Afgezien van alle koren laten ook kinderen van alle leeftijden zich regelmatig als solist horen. Dat is een heerlijke uitdaging en een plezier om naar te luisteren. Het concert start om 16.00 uur in de Ontmoetingskerk in Zuidwolde en duurt tot uiterlijk 17.15 uur. Er is geen pauze. Het concert is voor kinderen vanaf 5 jaar.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.