abonneer nu
Theater

Cirque Moustache komt naar Echten

Geplaatst op donderdag 9 augustus 2018 15:12
  • Cirque Moustache. © Bureau Cactus

  • Cirque Moustache. © Bureau Cactus

  • Cirque Moustache. © Bureau Cactus

  • Cirque Moustache. © Bureau Cactus

pinterestmail

Echten - De stuntmannen en circusartiesten van Cirque Moustache komen op 12 augustus met hun familievoorstelling Bravoure naar camping Westerbergen. De show begint om 19.00 uur, de kinderkaravaan is open om 18.30 uur.

Cirque Moustache reist dit jaar voor de zesde keer door Nederland met een circustent. Ook gaan er klassieke circuswagens mee op tour en kan het publiek zich op elke locatie voorafgaand aan de voorstelling vermaken op de kinderkaravaan. Er zijn verschillende circusmaterialen om mee te oefenen, kermisspelen voor jonge en oud, sideshows met de meest wonderbaarlijke verschijningen en natuurlijk kan iedereen genieten van de traditionele popcorn en suikerspinnen.

Opleiding

Ook dit jaar zijn er bijzondere artiesten te zien in de show uit binnen- en buitenland. Ida Cramer, Coco Perraglie, Daniël Siegmund, Berl Both, Sabine Lustig, Sequoia van Ekeren en circusdirecteur Jasper Riedeman.

Cirque Moustache is naast een circus met professionals ook een plek waar artiesten in opleiding de kans krijgen zich te laten zien. Zowel voor studenten van een circusopleiding als voor jongeren van de vele jeugdcircusscholen. Het circus is ontstaan vanuit de werkzaamheden voor De Utrechtse Circusschool: Circus Diedom.

Cirque Moustache is opgericht door Jasper Riedeman: ‘Je kunt gerust zeggen dat het circus bij mij een uit de hand gelopen hobby is. Als 13-jarige jongen kwam ik in aanraking met jeugdcircus en leerde daar bijna alle circustechnieken. Na het krijgen van lessen ging ik assisteren, doceren en uiteindelijk zelf een circusschool runnen. Zelf optreden doe ik nog maar zelden en ik heb mij volledig gestort op circuseducatie. Toen er een gebruikte circustent voorbij kwam, heb ik mijn spaarrekening geplunderd en ben ik naast mijn werkzaamheden bij het jeugdcircus gestart met een echt circus: Cirque Moustache.’

De tour van Cirque Moustache is te zien tot en met 30 augustus. 12 augustus zijn de artiesten te gast op camping Westerbergen in Echten.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.